Gustafspaj gjord på hästkorv


Nu är första veckan av älgjakten avklarad och visst kom han hem med lite ägkött som tur var. Känns skönt att äntligen få fylla på lite i frysen igen eftersom det började ta slut på den varan som sagt.
Men idag när sambon kom hem från jobbet hade han även riktig hästkorv med sig, som en kompis gjort, och den smakar verkligen som en riktig hästkorv ska göra. Det är rena rama "julafton" när man får hem denna korv.
Hade lovat sambon att jag skulle göra en paj med hästkorv tidigare och nu passade det ju jättebra eftersom han kom hem med några i bagaget.
Här nedan finner ni receptet på den om ni prova.
 
Ljuvlig gustafspaj
 
Pajdeg:
 
ca 2,5 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk vatten
 
Fyllning:
 
Ca 100 g riven ost
ca 100 g hästkorv
 
Äggstanning:
 
2 st ägg
2 dl mjölk
1 krm paprikapulver (mild)
 
Ev. riven ost att strö ovanpå pajen.
 
Gör så här:
 
1. Blanda margarin, vetemjöl och vatten i en skål och blanda snabbt samman till en deg. Låt degen vila ca 20 min i kylskåp.
2. Riv osten och skär hästkorven i småbitar. Blanda dessa två i en skål.
3. Tryck ut pajdegen i en pajform och förgrädda den i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.
4. Lägg fyllningen i det förgräddade pajskalet.
5. Blanda ägg, mjölk och paprikapulver i en skål och rör om så att det blir väl blandat. Slå sedan äggstanningen över fyllningen i pajen.
6. Höj värmen på ugnen till 225 grader. Strö lite riven ost över hela pajen och grädda i ca 20-25 minuter.
 
Servera med en god sallad till!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0