Laktosfri cheesecake

Hoppas att ni alla haft en trevlig helg. Här började helgen med lite fredagsmys med familjen. Vi åt tacos som dottern bestämt och till efterrätt blev det cheesecake med daimkross. Jag har länge velat prova att göra en laktosfri cheesecake eftersom jag har en del i släkten som är laktosintoleranta och i fredags tog jag tag i saken och gjorde en. Den är dock inte laktosfri om du har daim i/på den så jag gjorde även en med bär så att den skulle vara helt laktosfri.Den smakade jättebra och jag ska definitivt göra den igen och bjuda på. Receptet på denne enkla efterrätt finner ni nedan om ni vill göra en och man kan ju ha vad som helst i/på den egentligen. Tänk bara på att det inte få vara nåt med mjölk i om ni fortfarande vill hålla den laktosfri.
 
Kram
 
Den laktosfria varianten toppad med blåbär och hallon. Självplockade och egenodlade från trädgården naturligtvis.
Den här med daimkross som man kan både blanda i cheesecakesmeten och ha ovanpå. Har även lagt på lite strössel i form av stjärnor eftersom dottern ville ha det. Detta är den icke laktosfria varianten alltså, så att ni tänker på det om ni gör den.
 
Laktosfri cheesecake
 
3st äggulor
2dl strösocker
1 ask (200g) Valio laktosfri cream cheese naturell
 
3dl laktosfri grädde
 
3st äggvitor
1tsk vanillinsocker
 
6-8st digestivekex (laktosfria)
50g margarin (laktisfritt)
 
Gör såhär:
 
1. Blanda äggulor, socker och cream cheese i en skål och rör om.
2. Vispa grädden i en annan skål.
3. Ta en tredje skål och blanda ihop äggvitor och vanillinsocker. Vispa detta till hårt skum.
4. Smörj en form (ca 1,5lit) och smula sönder 6-8 digstivekex i botten på formen. Smält ca 50g smör och ringla över kexkrosset.
5. Blanda nu äggulesmeten med den vispade grädden. Vänd sedan i äggviteblandningen och blanda försiktigt om. Häll smeten i formen, över de krossade digestivekexen. och ställ sedan formen i frysen.
6. Låt detta stå i frysen minst 5tim. Ta sedan ut och dekorera med bär eller vad du nu vill ha på den.
 
Lycka till!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0