Biskvier
Kram

Biskvier
Ingredienser:
275g mandelmassa
1,5dl strösocker
2st äggvitor
250g rumsvarmt smör el margarin
2dl florsocker
2tsk vanillinsocker
2st äggulor
2msk marsanpulver
175g ljus blockchoklad
Gör såhär:
1. Blanda strösocker och äggvitor i en skål. Riv sedan ner mandelmassan och blanda till en pösig smet.
2. Klicka sedan ut kakor på en bakplåtspappersklädd plåt med hjälp av två teskedar. Det ska bli ca 30st.
3. Låt plåten stå ca 20 minuter så att ytan stelnar till lite. Grädda kakorna i 175 gradera i ca 17-20min eller till de fått fin färg och låt sedan svalna.
4. Till smörkrämen vispas smör, florsocker, vanillinsocker och marsanpulver till en jämn smet. Blanda sedan i äggulorna ett i taget.
5. Bred smörkrämen på undersidan av kakorna och runda till lite så att du får en "kupolform". Låt kakorna vila i kylen ca 30 minuter.
6. Smält chokladen över ett vattenbad och doppa kakorna (smörkrämssidan) i den. Se dock till att chokladen inte är alltför varm. Förvara kakorna svalt. Det går också bra att frysa dem om man vill det.
Lycka till!
Kommentarer
Trackback