somrig rabarberpaj med smuligt täcke
Har gjort några underbart goda rabarberpajer som vi åt till efterrätt och så in i frysen till ett senare tillfälle naturligtvis.
Här kommer receptet i fall någon vill göra.
Rabarberpaj med smuligt täcke
ca 1lit skrurna rabarberbitar (skurna i centimeterstora bitar)
2-2,5dl socker
2msk potatismjöl
Smultäcke:
150g smör/margarin
4,5-5msk socker
2-3tsk vanillinsocker
3dl vetemjöl
Gör såhär:
Skär rabarbern i bitar. Blanda rabarber,socker och potatismjöl och lägg dem i en form, ca 22cm i diam.
Lägg smör, vetemjöl, vanillinsocker och socker i en matberedare och blanda snabbt ihop till en grynig massa. Detta kan även göras för hand om man så vill.
Lägg denna smuliga massa ovanpå rabarbern och grädda sedan i mitten av ugnen i 225grader i ca 20 min eller tills den fått fin gyllenbrun färg.

Kommentarer
Trackback